Calciumnitraatmeststoffen zorgen voor een hoge kwaliteit en opbrengst van het gewas

YaraLiva - Calciumnitraatmeststoffen

De meststoffen geven nitraat-N af, dat snel opneembaar is door de plant. En calcium en borium, die ervoor zorgen dat de plant sterker wordt. Samen zorgen deze voedingsstoffen voor langdurige groei. Tegelijkertijd zijn planten en bomen die met YaraLiva-meststoffen zijn behandeld gezonder en minder gevoelig voor stressfactoren tijdens de groei. Kort voor de oogsttijd zorgen YaraLive-meststoffen ervoor dat het fruit, de knolgewassen, bladgroenten of sla groter en sterker worden en er nog beter uitzien.

Klik hier om de YaraLiva brochure te downloaden.

Met YaraLiva®-meststoffen blijven fruit en groenten langer houdbaar; lekker gezond van binnen en mooi van buiten.

YaraLiva® - Calciumnitraat meststoffen
YaraLiva® - Calciumnitraat meststoffen

Langer vers

Met YaraLiva blijven gewicht en kwaliteit van gewassen langer behouden

Wanneer YaraLiva onderdeel uitmaakt van het bemestingsprogramma, zal de teler al snel merken dat het gewicht en de kwaliteit van zijn gewassen langer behouden blijven. Dit geldt vooral voor fruit en groenten. De gewassen zien er in het schap dus langer vers uit. Dat is een heel groot voordeel voor de supermarkt of groenteboer. 

Gezond van binnen

Calcium verbindt de cellen en speelt een belangrijke rol in de celstructuur

Niemand vindt het fijn om een hap te nemen uit een stuk fruit dat er van buiten heerlijk uitziet, maar van binnen te zacht, bruin of zelf rot blijkt te zijn. Een van de voordelen van het opnemen van YaraLiva in een bemestingsprogramma is dat dit soort gevallen minder vaak voorkomen.

Mooi van buiten

Fruit heeft bij voorkeur een glanzende, egaal gekleurde schil

Beschadigd fruit en groenten zijn minder goed verkoopbaar, maar ze zijn ook vatbaarder voor ziekten. Vooral schimmels die ervoor zorgen dat het fruit gaat rotten. Het is bewezen dat de opname van YaraLiva in het bemestingsprogramma dit soort uiterlijke problemen met meer dan de helft vermindert.