Yara Benelux webinars

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de akkerbouw-/ melkveesector en de glastuinbouwsector met de webinars van Yara Benelux. Regelmatig praten we u in de Yara studio bij met experts op diverse vakgebieden.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van toekomstige webinars en ander nieuws in de gewasvoedingssector? Meld u dan ook aan voor de Yara nieuwsbrieven die maandelijks verschijnen.

Aanmelden Yara Actueel

Yara adviseur praat met boer
Wide shot van bietenveld

Heeft u de laatste Yara podcast al gehoord?

Met de podcasts van Yara Benelux bent u snel weer op de hoogte
van de thema's rond gewasvoeding. 

Podcast luisteren

Bekijk de laatste Yara Benelux webinars

Windmolen

Webinar groene meststoffen | Ontwikkelingen in duurzaamheid vanuit Yara Sluiskil

14-02-2024 | Het stikstofbeleid daagt boeren uit om duurzamer te werken. Yara erkent deze uitdaging en zet zich in om praktische oplossingen te bieden. Deze webinar richt zich op de ontwikkelingen in de productie van groene meststoffen.
Claas tractor met Amazone kunstmeststrooier

Kunstmest Kennissessie 2023: Ureum of KAS en het optimale strooibeeld

14-02-2023 | Kan je als landbouwer het beste KAS of ureum strooien? Wat geeft het beste resultaat? En hoe stel ik mijn strooier zodanig in dat ik het maximale rendement op het land haal? We gaan er tijdens deze webinar op in.
Luchtfoto Sluiskil 2019

Kunstmest Kennissessie 2023: Clean ammonia en logistieke uitdagingen

31-01-2023 | In deze Kunstmest Kennissessie gaan we in op de ontwikkeling van clean ammonia en hoe Yara daarmee uiteindelijk CO2-vrije kunstmest kan produceren. Daarnaast gaan we in op actuele logistieke uitdagingen.
Screenshot Yara Digi Farm

Yara Digi Farm 2022: Fertigatie & biostimulanten

16-02-2022 | Tijdens dit webinar geeft Peter de Vries, fertigatiespecialist bij Yara, diepgaand inzicht in de wereld van biostimulanten en fertigatie. De nieuwste ontwikkelingen op dit gebied maar ook bewezen strategieën komen aan bod.
Screenshot Yara Digi Farm

Yara Digi Farm 2022: Diergezondheid & GrassN app

09-02-2022 | Tijdens dit webinar gaf Paul Dobbelaar, dierenarts verbonden aan de Universiteit van Utrecht, ons inzicht in het belang van selenium bij melkvee. Ook gaf Theo Courtz, melkveespecialist bij Yara Benelux, uitleg over een optimale planning van...
Screenshot Yara Digi Farm

Yara Digi Farm 2022: Politiek en prijzen

26-01-2022 | Tijdens dit webinar geeft Maurits von Martels (BBB) ons een inkijk in de gang van zaken in Den Haag en gaan we met commercieel directeur Marco Fleischmann van Yara in op de prijsontwikkeling op de meststoffenmarkt.
Boer met koe op grasveld

Jaarrond selenium voor een optimale diergezondheid

18-01-2022 | Selenium wordt idealiter via bemesting het gehele jaar aan de koe gegeven. Dit bevordert de diergezondheid en de opbrengst. Hoe u dit doet? Bekijk de video.
Delvano spuit in aardappelveld

Bladbemesting met fosfaat in aardappelen

18-01-2022 | Aardappelplanten hebben om diverse redenen fosfaat nodig. Fosfaat is de voedingsstof voor energie in de plant en draagt bij aan een hogere opbrengst qua knollenaantal. Bekijk de video hoe dit werkt.
Boer en adviseur van Yara inspecteren een maïsplant

Fosfaat als bladmeststof in maïs: waarom en hoe pas ik het toe?

18-01-2022 | In deze video legt Peter Arkenbout, marketing manager bij Yara Benelux uit wat de toegevoegde waarde is van fosfaat als bladmeststof in maïs en hoe het toegepast kan worden.
Melkveehouder inspecteert gras met koeien op de achtergrond

Extra selenium op het grasland in de zomer met YaraBela NUTRI BOOSTER

27-05-2021 | Theo Courtz, melkveespecialist bij Yara Benelux, introduceert de nieuwe YaraBela meststof NUTRI BOOSTER. Deze korrelmeststof bevat extra selenium wat name in de zomer op grasland nodig is.
Foto van vrouwenhanden die een plantje in de grond vasthouden

YaraVita BIOTRAC - Een sterk en goed verhaal over maïs

07-05-2021 | YaraVita BIOTRAC biedt de oplossing in de vorm van biostimulanten in combinatie met borium en zink als bladmeststof. Bekijk de video hoe BIOTRAC bijdraagt aan uw opbrengst.
foto van Fendt trekker met getrokken spuit in graanveld

Bladbemesting in graan met Yara Vita

01-04-2021 | Wat is het nut van de inzet van sporenelementen in graanteelt? Deze video legt dat kort en krachtig uit en vertelt u ook welke elementen er nodig zijn aan de hand van proefveldresultaten.
luchtfoto van vrachtschip dat op open zee vaart

Yara Digi Farm 2021: Prijsvorming op de kunstmestmarkt

24-02-2021 | Tijdens deze webinar op de Yara Digi Farm praten Peter Arkenbout, marketing manager Yara Benelux en Marco Fleischmann, commercieel directeur Yara Duitsland over de totstandkoming van prijzen op de kunstmestmarkt.
foto van vrouwenhanden die kunstmest vasthouden

Yara Digi Farm 2021: De toekomst van kunstmest

17-02-2021 | In de tweede live uitzending van de Yara Digi Farm praten Peter Arkenbout (Yara), Gijsbrecht Gunter (Yara) en Reinier Gerrits (Meststoffen Nederland) over de toekomst van minerale meststoffen.
boer inspecteert zijn grasland met koeien op de achtergrond

Yara Digi Farm 2021: Jaarrond gezonde koeien

10-02-2021 | Peter Arkenbout, marketing manager Yara Benelux, Theo Courtz, graslandspecialist Yara Benelux en Wim Bussink van NMI in een open gesprek over hoe melkveehouders jaarrond gezonde koeien kunnen houden.
close up foto van gras met klaver

In gesprek over klaver

04-02-2021 | In de Yara studio vertellen Theo Courtz, melkveespecialist van Yara Benelux en Mark-Jan Vink van Barenbrug over de voor- en nadelen van klaveren op het grasland.
foto van twee melkveehouders met koeien op de achtergrond

Het verlengen van het groeiseizoen

04-02-2021 | Door klimatologische wijzigingen hebben we steeds te maken met drogere zomers. Dit heeft een effect op de lengte van het groeiseizoen en biedt zelfs kansen met zich mee voor het voorjaar en het najaar.
foto van grasland met blauwe lucht op de horizon

Waarom zwavel bemesten op grasland?

04-02-2021 | Theo Courtz, melkveespecialist van Yara Benelux vertel over het nut en de noodzaak van het gebruiken van zwavel op het grasland. Het is algemeen bekend dat dit een positief effect heeft op de benutting van stikstof.
close up van aardappelplanten in aardappelveld

Bladbemesting met fosfaat in aardappelen

04-02-2021 | In deze video vertelt Peter Arkenbout, marketing manager Benelux bij Yara, over het bemesten met fosfaat in aardappelen. Een kleine hoeveelheid fosfaat heeft al een grote werking op de opbrengst en kwaliteit van aardappelen.
man en vrouw van Yara praten met elkaar in graanveld

Hoogwaardige stikstofbemesting in wintertarwe

04-02-2021 | In deze video vertelt Peter Arkenbout, marketing manager Benelux bij Yara Benelux, over hoogwaardige stikstofbemesting in wintertarwe en behandelt daarbij diverse akkerbouw-onderwerpen.