Verbeteren van het proteïne- en aminozuurgehalte van korrelmais
De juiste balans van stikstof, kalium, zwavel en zink is bijzonder belangrijk voor het verbeteren van het proteïne- en aminozuurgehalte van korrelmais.
Gewasvoeding en proteïne- en aminozuurgehalte van korrelmais
Stikstof
Onvoldoende stikstof tijdens het vullen van de korrel leidt tot een lager proteïnegehalte in de korrel. Een gebalanceerde stikstof-topdressing tijdens de stengelgroei verbetert het proteïnegehalte van de korrel en levert de juiste hoeveelheid stikstof om de korrelvulling op peil te houden.
Kalium
Goede kaliumvoeding verhoogt het proteïnegehalte van de korrel en het niveau van proteïnogene aminozuren, cystine en methionine.
Zwavel
Zwavel is bijzonder belangrijk bij de omzetting van stikstof in proteïne en verhoogt de kwaliteit van de korrel. Zwavel stimuleert ook het productieproces van aminozuren, zodat de stikstof efficiënt gebruikt wordt.
IJzer
IJzer is belangrijk voor het metabolisme van de plant als component van enzymen en proteïnen en in stikstof-reductase voor de reductie van nitraat in ammonium en dan in aminozuren.