Wateroplosbare meststoffen voor toepassing in fertigatie

YaraRega fertigatiemeststoffen

Onze YaraRega mest­stoffen bevatten de meest essentiële elementen die nodig zijn voor de ontwikkeling en groei van planten, in de meest geschikte vorm. Door de hoge oplosbaarheid zijn de meststoffen bij uitstek geschikt voor open teelten zoals fruitteelt, maar ook diverse akkerbouwgewassen.

Download de folder

Bekijk de video over de YaraRega fertigatiemeststoffen

Bewezen voordelen van YaraRega meststoffen

Volgroeide appels in de boom
Volgroeide appels in de boom

Agronomische voordelen

  • Hoge oplosbaarheid: de YaraRega korrelmeststoffen zijn voor 99% oplosbaar en beschikken over een coating waardoor de korrels intact blijven bij de handling van de meststoffen.

  • Veel voedingssamenstellingen mogelijk: met de gebalanceerde formules van YaraRega is het mogelijk om veel soorten voedingsoplossingen te creëren die aansluiten bij de groeifase van het gewas in de vollegrond.

  • Vrij van ureum: YaraRega meststoffen bevatten geen ureum zodat er minder risico is op een te lage pH. Ook bevatten de meststoffen zeer weinig van de ongewenste elementen natrium en chloride, waardoor de kans op zoutschade kleiner is.

  • Lage kans op uitspoeling: door meststoffen via fertigatie toe passen worden de voedingselementen dicht bij de wortel gedoseerd, waardoor ze efficiënter opgenomen kunnen worden. De precieze dosering leidt tot een lagere kans op uitspoeling.

Economische voordelen

  • Economisch verantwoord: vergeleken met duurdere wateroplosbare NPK’s zijn de YaraRega meststoffen vriendelijke geprijsd, wat YaraRega een economisch verantwoorde keuze maakt.

  • Makkelijk doseren: elke korrel van de YaraRega meststoffen bevat dezelfde NPK waarden, waardoor het makkelijk te doseren en eenvoudig af te wegen is.

  • Efficiënt bemesten: fertigatie betekent efficiënt bemesten. Door het dichtbij de wortel aanbrengen van de voedingstoffen in opgeloste vorm. Door de goede oplosbaarheid draagt YaraRega bij aan een hogere de Nutrient Usage Efficiency (NUE).

  • Eenvoudig opslaan: het is mogelijk om YaraRega meststoffen in bulk op te slaan, omdat de korrels niet snel zullen samenklonteren en omdat ontmenging van de voedingstoffen is uitgesloten.